DR. NADİR ÇOMAK

DR. NADİR ÇOMAK

Tüm Makaleleri

1966 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra lisans eğitimini Atatürk Üniversitesinde, yüksek lisansını Selçuk Üniversitesinde, doktorasını ise Marmara Üniversitesinde aldı.

Meslek hayatına Konya’da öğretmen olarak başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen ve idareci olarak görev yaptıktan sonra 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim elemanı olarak çalışmaya başladı. İstanbul’da çeşitli özel öğretim kurumlarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Ayrıca ulusal bir radyoda eğitim programları hazırlayıp sundu.

2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığına dönerek öğretmenlik görevini sürdürdü. Aynı yıl, MEB EARGED tarafından İstanbul’da pilot uygulaması başlatılan ve daha sonra tüm ülkeye yayılan "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında proje alan uzmanı olarak görev aldı. Bu kapsamda yaklaşık 10.000 öğretmen ve öğrenciye proje eğitimi seminerleri verdi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının hazırladığı yeni öğretim programlarının tanıtımı için özel öğretim kurumlarında eğitimler düzenledi. 2004 yılından itibaren ilköğretim ve ortaöğretim ders kitaplarının hazırlanmasında yayın yönetmeni, editör, yazar ve kitap inceleme uzmanı olarak çalıştı. 2006-2007 yıllarında MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü için hazırlanan "Sosyal Bilimlere Giriş" kitabının editörlüğünü üstlendi.

Yayınlanmış Eserleri:
- *Öğrenme Gücü* (Nesil Yayınları)
- *Coğrafya 9. Sınıf Ders Kitabı* (Okyanus Yayınları)
- *Sosyal Bilimlere Giriş* (MEB Yayınları)
- *Okul ve Hayat Başarısı*
- *Anneceğim, Babacığım, Öğretmenim: Lütfen Anlayın Beni* (Hayat Yayınları)

Resmi ve özel kurumlarda eğitim seminerleri verdi. Seminer konuları arasında yeni öğretim programları, proje yönetimi, sorun çözme teknikleri, takım çalışması, olumlu düşünmenin gücü, başarı ve mutluluk gibi temalar yer aldı.

Evli ve dört çocuk babası olan yazar, İstanbul'da yaşamını sürdürmektedir. Son dönemde "Parolamız Başarı, Mazeret Yok" ve "İklim Oluşturan Öğretmen" başlıklı seminerlerine yurt çapında devam etmektedir.

ADALET VE DENGE: ‘BİREYSEL VE TOPLUMSAL HUZURUN TEMELİ’

Denge kavramı, “bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hali, muvazene, balans, zihinsel veya duygusal uyum, istikrar, siyasi güçlerin, yetkilerin birbirini sınırlayacak biçimde dağıtılması, e...

SOYKIRIM-DEPREM VE PARADİGMA DEĞİŞİMİ

Değerli okurlarım, bu gece kalbime gelen ilham ile bir nefeste kendim için kaleme aldığım bu yazıyı yararlı olur düşüncesiyle sizlerle de paylaşıyorum. Amacım bir başkasına öğretmek değil kendi kişise...